Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,041 članova

  posao fizioterepeuta u norveskoj

  0 glasa
  Pozdrav, moj status je malo kompleksan pa bih zamolio nekog da mi odgovori na neki deo mog pitanja, naime zabrsio sam srednju medicinsku / opšti smer, položio stručni ispit i stekao radni staš od 7 godina (upisan u radnju knjižicu) za to vreme sam zavrsio višu školu za fizioterapeute - zvanje strukovni fizioterapeut 180 espb bodova - položio stručni ispit i upisao postdiplomske studije na medicinsom fakultetu u beogradu + 120 espb bodova - što zajedno čini 300 espb bodova i dobijam zvanje master terapeut rehabilitacije. Sve škole sam završio u Beogradu ali imam pasoš EU - Hrvatski, planiram da upišem jezik da završim c 1 u Sagi. Da li bi mogao neko sa sličnim iskustvom da je završio školu ovde, srednju, višu a ima pasoš EU da mi kaže da li bi imao nekakve olakšice ili koji mi je put do NO? hvala.
  pitano Sep 14, 2013 od chkesu (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Skolu si zavrsio u Srbiji i sto se tice diploma i priznanja obrazovanja vazi ti pravilo kao sto je za zemlje van EU jer Srbija spada tu.Pasos Hrvatske znaci da ces moci da radis i bilo koji drugi posao ako Norveska se deklarise i izjasni da prihvata Hr kao punopravnu clanicu EU i ne stavi onih 5-7 godina ogranicenja kada ce se morati spajati posao i diploma.
  Na osnovu srednje med.opsteg smera mozes dobiti autorizaciju za helsefagarbeidera,a sa dokumentima Visoke med.smer fizio mozes dobiti odgovor da ti je potreban turnus od godinu dana da bi to autorizovao...Verovatno tu pomazu i ovi dodatni bodovi do 300 sto si naveo ali turnus staz se mora odraditi.Tako je vecina barem do sada radila.Taj turnus staz je placen.Naravno jezik ti treba i to do neba...
  I ja sam isla u Sagu godinu dana svojevremeno.
  Dakle,imas lepe sanse...i samo guraj ali olaksice prave bi imao da si zavrsio skolu u Zagrebu npr.jer zemlja obrazovanja se gleda prilikom priznavanja diplome,a pasos zemlje EU je vezan za policiju...sto ce reci mozes da radis procenat ispod 80% i to ti omogucava pasos i to ti je ta olaksica.
  Nadam se da me razumes...
  Pozdrav!
  odgovoreno Sep 30, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)