Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
  • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

    628 pitanja

    579 odgovora

    391 komentara

    37,491 članova

    Koliki vremenski period mogu da provedem izvan teritorije Norveske da bi dobio stalnu boravisnu dozvolu nakon 3 godine?

    +1 glas
    pitano Jul 7, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)

    Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

    1 Odgovor

    0 glasa
    Mozete provesti van teritorije Norveske 7 meseci ukupno.Dakle,ovo ne vazi za teritoriju EU jer van se ne registruju ti izlasci u pasosu.Ali za teritoriju van EU,kao sto je npr.odlazak u Srbiju to vazi kao jedno od najvaznijih pravila.DAKLE,ODGOVOR JE 7 MESECI ZA 3 GODINE.
    Ukoliko ste "faglært" tj.specijalista ili strucna osoba za struku koju radite,mozete provesti van Norveske 15 meseci ali od toga 7 meseci je vas privatni razlog a sve ostalo,tj.preostalih 8 meseci mora biti vezano za vasu struku,tj.da poslodavac dokumentuje da ste putovali u odredjenu zemlju radi posla i iskljucivo u te svrhe.
    Dakle,treba zapamtiti ovo kako biste izbegli probleme oko dobijanja stalne dozvole i da umesto nakon 3 godine dobijete stalnu dozvolu nakon 4,5 ili vise godina.
    odgovoreno Jul 7, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)