Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,573 članova

  Kada se dodje do para,kako ih slati u voljenu nam domovinu ?

  +1 glas
  Dakle, kako poslati novac iz norveske?
  pitano Jul 8, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  izmenjeno Jul 9, 2012 od dakipro

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  +3 glasa
  Kada otvorite racun u bilo kojoj banci,dobijate broj racuna,Visa karticu kao i briket.Sta je to briket?To je jedan mali "privezak" koji na sebi ima mali ekran i dirku za pritiskanje.Cemu to sluzi?Sluzi za potvrdu placanja svih racuna i faktura preko interneta ili slanja novca za inostranstvo kao i slanja novca sa jednog na drugi racun unutar Norveske itd.Kada god pritisnete to dugme na briketu pojavi vam se drugi broj ili na norveskom "engangskode",dakle sifra za jednokratnu upotrebu.Imate internet portal na kojem se logujete pomocu svog personnummera ili d nummera(napomena-bez obzira da li imate d nummer ili personnummer mozete slati novac kroz internet banking bez problema na ovaj nacin),a potom vi od banke dobijate i jednu sifru licnu sifru koja se zove personlig kode i sastoji se od 4 cifre...nakon logovanja uz pomoc d ili pravog broja,kucate tu cetvorocifrenu licnu sifru i na kraju upotrebljavate briket i sifru na njoj i vi ste se ulogovali.A tada pratite sistem i ukoliko zelite da saljete novac u inostranstvo npr.Srbiju,idete na betaling til utlandet i tada popunjavate semu koja vam izadje na ekranu a sastoji se od vaseg e mail-a,broja racuna,u kojoj valuti je trenutni novac koji se salje,to je norveska kruna,pa onda overføringsvaluta tj.prenos je u EURO i iznos kao i podaci o osobi kojoj se salje,adresa,broj racuna,koja banka,nezaobilazni SWIFT i IBAN i vrlo je jednostavno slanje sistem vas upucuje iz koraka u korak i samo treba pratiti.
  CENA OVAKVOG NACINA SLANJA JE 30 KRUNA PO JEDNOM SLANJU.A to je prevedeno na evre nepuna 4 evra,za iznos do 10.000 evra ili 80.000 kruna.Preko toga,mora da se pise zahtev,tako rekose meni u banci.
  Ovo je vrlo jednostavan,praktican nacin slanja novca bliznjima i daljnjima u dragoj nam Srbiji i drugim zemljama.
  Sistem zna nekada da trazi i dodatne sifre ali vi ih sami formirate i to su vasi licni pasvordi a sve to radi sigurnosti i bezbednosti prenosa novca.
  Novac stize,brzo.Ulogu igra da li je novac poslat do 13 casova tog dana jer ako jeste odlazi sa racuna tog dana ako nije ide sledeceg.Npr.poslali ste ponedeljak 12 sati,stize u sredu u Srbiju na podizanje sa racuna.Ovo je primer ako je u pitanju saradnja sa Inteza bankom,sa kojom ja saradjujem u ovakvim prenosima.
  odgovoreno Jul 8, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  Verovatno je za ovavak vid slanja nova u Srbiji potrebno otvoriti nesto kao medjunarodni devizni racun, jer pominjes SWIFT i IBAN broj. Gresim li?