Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Koji smerovi u zdravstvu dobijaju autorizaciju od SAFH-a?

  0 glasa
  pitano Jul 8, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  reshown Jul 12, 2012 od Mirjana Savicic

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Odgovor Mirjane Savicic:
  "Pitanje koje se provlacilo kroz gotovo citav forum,i mislim da je vazno spomenuti ga jos jednom,jer je jako mnogo ljudi iz sfere zdravstva i zapravo oni su ti koji su najbrojniji  u trazenju posla ovde,pa se stoga pozivam na jedan post koji je napisan na forumu 21.maja 2012. a napisala ga je Zorica Markovic Nikolic,vlasnica skole norveskog jezika "Saga" i osoba koja blisko saradjuje sa administracijom SAFH-a a on glasi:
  "Smerovi koji NE mogu da dobiju nikakvu autorizaciju na osnovu slanja dokumenata svoje skole iz Srbije su:laborantski,fizioterapeutski,stomatoloski,zubotehnicki,farmakoloski,takodje ko je zavrsio kurs za negovatelja(obicno u trajanju od 6 meseci)-u ovim slucajevima je moguca prekvalifikacija na opsti smer,polozen drzavni ispit i odradjen bar staz od 6 meseci su neophodni ali je bolje imati i neku potvrdu o volontiranju u nekom starackom domu.Takodje oni koji imaju zavrsene skole koje nemaju veze sa medicinom,npr.ekonomski ne mogu samo uraditi prekvalifikaciju na srednju med.skolu i stim traziti autorizaciju,nece je dobiti,potrebno je da imaju bar neko radno iskustvo kao bolnicari,moze volonterski rad.
  Autorizaciju za hj.pl MOGU dobiti sledeci smerovi:Opsti,akuserski i vaspitacki smer.Sustina je u predmetu nega bolesnika,smerovi koji imaju dovoljan broj casova prema norveskim zahtevima."
  Mislim da je bilo vazno spomenuti ovaj post,jer je krajnje koristan i daje direktan odgovor na cuveno pitanje jesam medicinar ali nije opsti smer u pitanju,pa mogu li ja dobiti autorizaciju.
  Dakle,ako je opsti,akuserski i vespitacki onda MOZE!"
  odgovoreno Oct 1, 2012 od dakipro (28,610 poena)