Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,129 članova

  Dosao sam u Norvesku, cekam papire ali mi nista ne stize u sanduce?

  +1 glas
  Predao sam za dozvolu i rekli su mi da ce mi stici pismo u sanducetu, ali vec neko vreme je proslo i nista ne stize u sanduce. Da li je potrebno nekome prijaviti mozda da ja zivim tu?
  pitano Jun 30, 2012 od dakipro (28,610 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  +1 glas
  Pozdrav,
  Da, potrebno je da odes u postu i da prijavis svoju adresu gde trenutno zivis i gde zelis da ti stize posta. Uglavnom je dovoljno da na sanducetu imas samo ime i prezime ispisano i uglavnom ce postar ubacivati pisma tu, i posle nekog vremena ce ti napisati da je potrebno da se registrujes.
  Ja sam licno imao isti problem i morao sam da idem u postu da popunim formular gde zivim. Ali, nisu svi postanski radnici upoznati sa svim pravilima, pa ce ti nekad neko na salteru reci da MORAS da imas norveski JMBG da bi mogao da popunis taj formular, medjutim moguce je popuniti i predati taj formular i bez norveskog broja (jer ti taj broj ustvari i stize u postansko sanduce) tako da samo budi uporan na salteru, zamoli ih da provere nekoliko puta sa svojim sefom i ne izlazi dok ne predas taj formular. Ako bas nece sluzbenik da ti primi formular, dodju sutra kod nekog drugog i probaj sve od pocetka sa ubedjivanjem.
  odgovoreno Jun 30, 2012 od dakipro (28,610 poena)