Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Da li mogu ostati cekati odgovor za vizu u Norveskoj?

  0 glasa
  Predala sam za vizu "norwegian for skilled workers" u Norvekoj, receno mi je da mogu ostat cekati odgovor u norveskoj, ali zanima me da li neko zna gde to pise na stranici UDI-ja jer ja nisam uspela naci pa me malo strah ostati nakon sto mi prodju 3 meseca, volela bih da to vidim crno na belo. Isto tako zanima me da li mogu putovati u tom periodu dok cekam vizu..

  Hvala..
  pitano Feb 4, 2014 od windows (170 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Ja sam isto to pitao u policiji, u udiju i na granicnom prelazu, i svi su mi potvrdili da je moguce cekati u norveskoj, ali nakon 3 meseca ne mozes putovati jer jos uvek nemas vizu (cekas je).
  Takodje sam bio vise od 3 meseca u norveskoj pre nego mi je stigla viza, kao i jos nekoliko njih koje poznajem.

  Nisam ni ja nasao na sajtu udi-ja "crno na belo" ali to sto ti je receno tako je, ako ti bas treba dokumenat najbolje posalji mail udiju sa istim pitanjem, odstampaj taj papir i nosi ga uvek sa sobom i onda prakticno imas crno na belo, mada iskreno ne znam kad bi nekom koristio takav dokument, jer sve i da te startuje policija oni bi svejedno proverili sa udijem koji god sajt ili papir da im pokazes.


  Pravilo od 3 meseca (tacnije 90 dana, ne tri meseca) je vezano za beli sengen evropske unije, ne za norvesku direktno, tako da tada imas prava putovati dok ne istrosis tih 90 dana.
  Ali pitaj i to, jer mislim da ako predas u norveskoj i izadjes iz zemlje pre odgovora, "teoretski" se racuna(lo) da si odustala od vize, ali u praksi ljudi to rade i za sada nemaju nikakve posledice.


  Pozdrav,
  Dalibor
  odgovoreno Feb 4, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  dali se u Sarajevu moze predati za ulaznu wizu i kaml.