Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  odlazak u norvesku i ucenje jezika

  0 glasa
  Pozdrav htio bi da pitam , citao sam razne odogovore na sve teme i nesto sam povezao , ali opet  vidim da su gore poslovi u norveskoj obicno povezani sa diplomom za nas npr iz Bosne itd , osim ako imate pasos EU tada mozete da radite bilo koji posao  kako vidim po vasim odgovorima , znaci ja bi htio da odem gore i upisem kurs Norveskog jezika , vec sam trazio stan na dva mjeseca i samo me interesuje dali onda po zavrsetku kursa mogu da trazim posao bilo koji ili opet moram da spajam diplomu sa poslom , ja inace imam zavrsenu srednju skolu i imam mnogo veliki radno iskustvo u logistici i transportu i engleski mi je odlican , i koliko traje taj kurs dugo.
  Unaprijed zahvalan ...
  pitano Feb 13, 2014 od meta (150 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
   
  Najbolji odgovor
  Ukratko, moje misljenje je da je takav plan tesko izvodljiv.
  Za ucenje jezika pogledaj ovaj odgovor
  http://www.onorveskoj.com/386/dal-je-moguce-uciti-jezik-u-norveskoj
  sve i kad naucis jezik to nista ne menja tvoj status tako da i dalje ne mozes raditi bilo sta nego opet mora diploma i posao.

  Verovatno je bolje da ucis jezik u mestu gde zivis i pocnes da trazis posao
  (spisak sajtova za trazenje posla) http://www.onorveskoj.com/629/gde-traziti-oglase-za-posao-u-norveskoj
  jer osim sto je tesko izvodljivo tek tako doci i naci stan i ostalo, veoma je tesko i ziveti jer prosecni troskovi zivota su oko 1300-1600 evra mesecno a kursevi traju nekoliko meseci, i ne nauci se norveski dovoljno da moze da se tecno komunicira
  (prosecni troskovi zivota) http://www.onorveskoj.com/575/koji-su-prose%C4%8Dni-tro%C5%A1kovi-%C5%BEivota-u-norve%C5%A1koj
  odgovoreno Feb 13, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  selektovano Feb 13, 2014 od meta
  Pa negdje sam procitao kao da mozes nakon zavrsenog kursa da dobijes lakse posao i cak dok traje kurs mozes da trazis uporedo posao , a za cijene sam vec upoznat kako otprilike prolaze mjesecni troskovi , mada mislim da ipak nemogu nista izgubiti , opet neznam tvoje misljenje.
  tacno je da mozes lakse dobiti posao ako znas jezik i jeste da mozes traziti posao uporedo. Moje misljenje sam vec napisao, kurs za jedan nivo jezika traje oko 2-3 meseca i sa tim skoro da ne mozes ni u dragstoru da pricas sa lokalnim stanovnistvom. Ako neko dodje kao turista moze u norveskoj biti 3 meseca po belom sengenu, to je taman da se prodje nivo 1.
  Ali naravno, ko nista ne gubi glupo je da ne proba