Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,585 članova

  Koji je postupak nakon dobijene autorizacije za bolnicara?

  0 glasa
  Smestaj u Norveskoj? Trazenje posla? Legalnost boravka? Molim Vas ako neko ima informacije neka podeli sa mnom. Hvala unapred.
  pitano Feb 13, 2014 od Mario Marco Del Tint (140 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Moj put je bio ukratko: 14 meseci ucenje jezika u BG (8 casova nedeljno, ekvivalent norsk prøve 3 nivoa), kontaktiranje poznanika sirom norveske u trazenju smestaja, nasao sobu u Stavangeru 5500 nok mesecno u sasvim pristojnim uslovima. Apliciranje iz srbije na sve zive oglase i pazljivo biranje termina za dolazak, februar-mart ili septembar. Obilazenje domova za stare i apliciranje preko neta i pracenje oglasa uz susret sa realnoscu da je moguce da me niko ne pozove na intervju jer je izuzetno velika potraznja za poslovima a licno kad se pojavite vas svi sa recepcije vracaju i upucuju na apliciranje preko neta. Pozvan sam bio dva puta na razgovor i prosao na jednom. Presudno je bilo poznavanje jezika, jer ako ne mozete da se ljudski predstavite na razgovoru, slabe su vam sanse. Da sad mogu da se vratim unazad, jedino sto bih promenio je da bih ucio jezik 15 meseci, i to poslednjih mese dana bih isao intenzivno svaki dan 5 casova i vise bih se osvrnuo na slusasnje jer zna da bude nezgodno kad vam neko nesto promrmlja a vi niste nista razumeli, a smatrali ste da ste dobri sa jezikom.
  Za boravak je dozvoljeno po Sengenskom sporazumu, tj 3 meseca mozes da boravis i da trazis posao.
  odgovoreno Feb 25, 2014 od Milos Golubovic (230 poena)