Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,585 članova

  Par pitanja (u vezi NOKUT-a, posla viljuskariste...)

  0 glasa
  Koliko sam upoznat, non-EU i non-EEA gradjani (kakav sam, jelte ja :D), u Norveskoj mogu da rade samo poslove za koje su skolovani, dakle da im se diploma poklapa sa vrstom posla koju obavljaju.

  Mene bi interesovalo da li u Norveskoj mogu da radim kao vozac vljuskara, sa regularnim sertifikatom za obavljanje tog posla (dobijenim u Norveskoj)?

  Ja sam zavrsio Fakultet za Poslovni Mendzment - carina, spedicija i osiguranje i specijalizaciju za oblast carine. Kako u osnovnim tako i u specijalistickim
  studijama imao sam predmete vezane za transport i skladistenje robe, spediciju, logistiku. U dilemi sam, da li je moje obrazovanje pogodno za posao viljuskariste.
   
  Da budem jasniji, ne trazim informaciju o sansama za pronalazak zaposlenja, nego da li imam zakosnko pravo da radim kao viljuskarista sa gore pomenutim obrazovanjem (i sertifikatom koji bih dobio u Norveskoj)?

  Kad NOKUT nostrifikuje diplome, da li se dobija nesto kao "spisak" djelatnosti kojima bih mogao da se bavim u Norveskoj, ili kako to ide? Kako da znam sta mogu, a sta ne mogu da radim sa svojim obrazovanjem?
   
  Unaprijed zahvalan
  pitano Mar 5, 2014 od KaleFFC (120 poena)
  izmenjeno Mar 5, 2014 od KaleFFC
  Podelite pitanje da što pre dobijete odgovor

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.