Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija


Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,585 članova

  Prilagodjavanje dece?

  0 glasa
  Zanima me da li postoji program prilagodjavaja dece,kako to funkicionise?Imam dete od 9 god.koje ide u skolu i od 4 god.Koji je princip nastavka skolovanja,da li se gubi neka godina,kako se oni ukljucuju u sistem.Farmaceut sam i pocela sam da ucim Norveski,planiram da odem kad se ukaze prilika,ali prethodno bih da saznam koliko je to tesko ili nije za decu?
  Hvala!
  pitano Mar 21, 2014 od Dada (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Pozdrav,
  Licno nemam dece ali po iskustvima drugih otprilike bude kao odgovor na ovoj temi
  http://www.onorveskoj.com/445/norveski-skolski-sistem-i-kako-upisati-decu-u-skolu

  Dakle prvo bude godinu dana gde se uci jezik i usput jos po nesto, i posle toga samo kliknu u odgovarajuci razred prema godinama. Ovde se razredi ne polazu i ne ponavljaju (u praksi), vec samo se ide u skolu i uci, ocena nema do osmog razreda i sve je dosta drugacije nego kod nas. Mada sa kim god sam pricao kaze da su deca presrecna u skoli, neki cak i placu subotom jer nema skolice.
  Tako da pogledaj na internetu malo o skolskom sistemu, prednostima i manama, ima dosta toga na norveskim a i na nasim sajtovima, sto zvanicnim sto nezvanicnim.
  Pozdrav
  odgovoreno Mar 22, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  Mnogo hvala na pomoci i brzom odgovoru!
  Pozdrav