Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,129 članova

  Sta da radim ako mi bivsi poslodavac ne zeli isplatit novac za godisnji odmor?

  0 glasa
  Promijenio sam firmu od 2014god i dobio stalni posao,ali bivsi poslodavac mi se ne zeli javiti u vezi para za godisnji odmor od prosle godine.Bilo kakav savjet!
  pitano Jul 16, 2014 od miroslav (140 poena)
  Vec samo mu poslali preporuceno nekakav formular u vezi dugovanja,ali vjerojatno zna o cemu se radi pa ga ne zeli podici na posti.Uglavnom sadasnji poslodavac mi kaze da nemam razloga za brigu jedino sto mi je upropasteno ljetovanje za ovu godinu!

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  +1 glas
  Iskreno ja bi krenuo da zovem sindikate, objasnio da nisi clan ali da ces od sada postati i biti stalan clan i pitao za savet, uglavnom nece odbiti ali pozovi nekoliko relevantnih.
  Ovo je skolski slucaj koji nece ni doci do suda jer u zakonu jasno pise da sa zadnjom platom to mora da ti isplati i tu nema mesta za tumacenje, tako da probaj da kontaktiras lokalna savetovalista (cesto su i besplatna) a ima i udruzenja gde pravnici sa fakulteta rade praksu, da ne kazem da se vezbaju na tebi, ali ce ti po mom misljenju odraditi posao jer za ovakve stvari je dovoljno da advokat pozove poslodavca ili mu posalje preporuceno pismo i slucaj se resava.
  Opet kazem, po mom misljenju...
  odgovoreno Jul 17, 2014 od dakipro (28,610 poena)