Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,041 članova

  Produzetak boravka kao Skilled Worker(Helsefagarbeider). Da li ima nekih promjena u to procesu?

  0 glasa
  Procitao sam uslove koje moram imati na UDI-u,ispunjavam sve uslove.Bio sam u policiji oni me posalju u UDI,ovi iz UDI-A traze neku aplikacionu formu iz NAV-a koji oni nemaju.
  Da li neko moze detaljno da opise i kaze sta se konkretno treba uraditi?
  Hvala.
  pitano Jul 19, 2014 od Dajan (240 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  +1 glas
  Ovako.
  Posto sam imao puno problema oko rjesavanja mog produzetka kao Skilled worker napisat cu ovde sta je u stvari bio glavni problem.
  Dakle,sve te probleme koje sam imao su iskljucivo zbog nepoznavanja slucaja strucnih osoba u UDI-u,tj. ne znaju da rade svoj posao kako treba pa dok nadju nacin kako da to rjese samo otezavaju nama svojim neznanjem (ovo pisem iskljucivo samo za moj slucaj),ali da bih svima koji trebaju ovu informaciju bilo lakse napisat cu sta zapravo samo trebate uraditi.
  Posto su oni,UDI-i stavili uslove i obaveze koje mi moramo ispunjvati da bih produzili boravak kao Skilled worker-i na njihovom sajtu mozete naci tacno sta morate ispunjavati od uslova.
  Jedan od njih je i 500kr najmanje za svaki dan koji planirate ostati,zdravstveno putnicko osiguranje za taj period i ostalo pise na njihovom sajtu.
  Morate ispunjavati SVE uslove.
  Znaci odete u UDI PRIJE isteka vaseg regularnog 3 mjeseca boravka u Norveskoj,ponesete sve dokumente koje morate ispunjavati za produzetak,predate to. Bilo bi dobro istampati sa njihovog sajta stranicu o  obavezama koje morate ispunjavati kao Job seeker,i da naravno imate pravo na to,jer kako su meni rekli nisu imali slucajeva kao ja pa ne znaju sta treba da rade. Oni vam posalju papir nakon nekoliko dana na kojem pise da ste Job seeker i datum do kojeg ,mozete ostati.
  odgovoreno Aug 20, 2014 od Dajan (240 poena)
  0 glasa
  Mislim da se nije nista puno menjao, mada sam ja jednom samo produzio boravak. Ali moj savet je da trazis napismeno da ti napisu svi sta ti treba. Dakle, u policiji ako im fali neki dokumenat zamolis da napisu koji i kakav, i onda sa tim papirom odes u NAV i oni da ti napisu da takav dokumenat ne postoji ili sta vec, inace ovako na rekla kazala previse vremena se potrosi
  odgovoreno Jul 19, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  Tako je i uradjeno,poslao sam mail nadleznim u policiji da ne postoji takav dokument u NAV-u oa cu vidjeti sta ce izmislitu sledece.
  Da li mozes da mi kazes da li si morao da zakazes sastanak u UDI-u da bih zavrsio ovaj proces i gdje si zavrsio sve,da li si dobio neku potvrdu da mozes da ostanes jod 3 mjeseca?
  Hvala
  Ja sam zakazao termin za produzenje (dva-tri meseca pred istek trenutne) i poneo sve papire koje sam poneo kada sam predao i prvi put za dozvolu. Neke papire nisu uzimali jer su identicni (diploma, ugovor o stanu i jos nesto) a ostalo su uzeli i par nedelja nakon isteka moje dozvole stiglo mi je produzenje. Nikakve potvrde niti bilo sta drugo