Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Šta je tačno zanimanje Miljoterapeut i koji je opis posla? Da li može da se radi sa autorizacijom za hjelpepleier-a?

  0 glasa
  pitano Jul 20, 2012 od vujkeeeee (390 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  0 glasa
  Reci cu ti samo da u No mozes da radis samo posao za koji imas autorizaciju. Drugi, nikako.
  odgovoreno Jul 21, 2012 od Medicman (1,610 poena)
  0 glasa
  Glavna zadaca miljøterapeuta je olaksati dan za klijente,pacijente i korisnike.Prevencija bolesti,iniciranje i promicanje zdravlja,rehabilitacija......Uglavnom radni zadaci se razlikuju od radnog mjesta do radnog mjesta.Radna mjesta:omsorgsboliger,behandlingsinstitusjoner,skole,dobrovoljne organizacije.Prosjecna placa oko 400 000kr.
  Konkretno ja sam helsefagarbeider,a radim u bofellskapu na radnom mjestu miljøterapeut.Korisnici doma su svil ili gluhi ili nijemi ili oboje.Isto tako svi su osobe sa mentalnom retardacijom.Polovica radnih kolega su gluhonijemi,tako da se koristi i znakovni jezik na mom radnom mjestu.Radni zadaci se u principu svode na pomoc u funkcioniranju u svakodnevnom zivotu.Od najjednostavnijh poput kuhanje,pranje,tusiranje do nesto tezih kao ucenje novih rijeci na znakovnom jeziku,ponasanje u svakodnevnom zivotu itd..........
  Ovaj posao mogu raditi helsefagarbeider,vernepleier, sosionom, ergoterapeut, sykepleier, barnevernspedagog, førskolelærer,spesialpedagog ali i druga zanimanje.Sve ovisi sta se konkretno na kojem radnom mjestu zahtjeva.
  odgovoreno Nov 15, 2012 od alendok (140 poena)