Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,588 članova

  Produzenje dozvole i moguce odbijanje

  0 glasa
  Zanima me da li iko zna da li postoji sansa za ne dobijanje radne i boravisne dozvole ako se samo produzava prva. Radi se o tome da sam promenila poslodavca i dobila ugovor za stalno tj. fast. Prvi ugovor kod prvog poslodavca je bio na tri meseca  i ja sam tamo ostala svega mesec dana i nasla bolji posao i sad radim na osnovu tog prvog ugovora. Ali ima li bojazni da eventualno budem odbijena od strane policije?Zakazan mi je termin za predavanje papira, nekih 20ak dana pre isteka prve dozvole, a inace sam slala mejl mesec dana pre isteka da bih zakazala isti. Hvala vam unapred na odgovoru.
  pitano Jul 31, 2014 od Vesnichak (1,410 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
   
  Najbolji odgovor
  Zdravo,
  ako ti je ugovor i dalje u istoj bransi (ne menjas tip posla) ne bi trebalo da ima problema, ali to mozes pogledati u prvoj dozvoli, za skilled worker obicno pise da mozes da menjas poslodavca dokle god radis taj posao (u nekim zanimanjima/dozvolama je dozvoljeno napredovanje sa pozicije, nisam siguran da li vaze za sva zanimanja).
  Naravno, najbolje je da pozoves UDI ili policiju i pitas to isto za relevantne podatke (mada nije retko da dobijes i od njih pogresnu informaciju)
  Pozdrav
  odgovoreno Jul 31, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  selektovano Jul 31, 2014 od Vesnichak
  Hvala puno, Dakipro! Ne menjam bransu, tako da se nadam da ce onda sve biti ok i jeste za skilled worker-a.