Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Dobijanje radne i boravišne dozvole za osobe sa putovnicom (pasoš Republike Hrvatske)?

  0 glasa
  Imam dvojno državljanstvo ( Republike Hrvatske i Republike Srbije). Imam završenu Višu poslovnu školu (carinik), a suprug mi je državljanin Republike Srbije i ima završenu srednju poljoprivrednu školu, poljoprivdreni tehničar. Imamo dvoje dece, 5 i 3 godine. KOje su šanse za dobijanje radne i boravišne dozvole?

  Unapred hvala
  pitano Aug 10, 2014 od Ilijana (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  ja imam srpsko drzavljanstvo,buduci suprug ima Hr i Srb,ja imam dvoje dece,on je trenutno tamo ,evo danas mesec dana ,nasao je posao,tj.dva posla,koji nemaju veze sa strukom,dobio boraviste sad juri da zavrsi papire za rad.dozvolu,pa za par mes.da dodje po mene da se vencamo,pa da i ja idem...prema tome ,pokusajte Vi sa Hr pasosem da nadjete posao u No,bilo kakav ili u struci,morate gledati njihovu berzu posla,pa da odete...ja sam sve ove informacije ,pre nego je otisao ,nasla u grupi na fejsbuku IDEMO U NORVESKU ,tamo svi razmenjujemo iskustva ,pitamo ,odgovaramo...srecno :)
  odgovoreno Aug 11, 2014 od Sanja Simic (220 poena)