Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,573 članova

  Kako do mastera iz farmacije u Norveskoj?

  0 glasa
  Farmaceutima iz srbije ne priznaju u Norveskoj master vec bachelor. Kako tamo moze da se doskoluje do mastera? Da li nam priznaju neke ispite, pa polazemo razliku u ispitima i master rad, ili moramo na kompletne studije od 2 godine? Ako moramo na kompletne studije, da li je moguce studirati paralelno sa poslom u apoteci?ili dobiti neku stipendiju?
  pitano Sep 22, 2014 od jelenaj (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Procene iz Saka su individualne, npr ako si  imala specijalizaciju, moze se desiti ti i ne treba master ponovo da se radi.. Ako ne, treba otprlike 1,5godina.Sam master rad je 1godinu,ali uz to imas 2 ispita koja se polazu sa redovnim studentima, pa ako te nekim slucajem oslobode, moze biti da bude samo cisti master za polaganje. (znaci zavisi jesi li imala neku specijalizaciju i koju).
  Sto se tice rada u apoteci zajedno sa masterom-moze ako si u Oslu ili blize Oslu, gde mozes raditi poslepodne a prepodne na fax--mada je to unapred jako komplikovano-zbog radne dozvole moras raditi minimum 80%. Postoji i varijanta da se prebacis na studetsku vizu- onda mozes da radis samo 50%-ali ti "propada radna viza" i moras ponovo posle traziti radnu dozvolu.
  Postoji vise opcija i mogucnosti.
  odgovoreno May 8, 2015 od Kristina85 (160 poena)