Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Kako besplatno poceti sa ucenjem norveskog jezika?

  +1 glas
  Uskoro krecem put Norveske, pa me zanima kako krenuti sa ucenjem jezika dok ne upisem neke kurseve ovde ili tamo.
  Molim samo besplatne sajtove ili literaturu, bez reklamiranja imena domacih agencija/skola jezika
  pitano Jun 30, 2012 od dakipro (28,610 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  0 glasa
  Pozdrav,
  Ja sam krenuo da ucim na ovom sajtu  www.livemocha.com i po meni je za sada odlican sajt za ucenje jezika. Audio materijali su snimani od strane "native speakers" norvezana. Na sajtu ima i kvizova koji olaksavaju suvoparno ucenje jezika, a mozete i snimiti svoj izgovor i poslati nekom od "native speakers" da preslusa i da savete i korekcije. Takodje mozete i upoznati nekog ko vam moze pomoci oko jezika pa da se cujete i van sajta.
  Imam i par aplikacija na telefonu koje sam kupio, ali cu uskoro da platim nekom od profesora u Srbiji za casove preko skajpa, tako mi bude nekako lakse i motivisanije da ucim, znam da to nije besplatno ali mislim da je efikasnije po meni i vredno je pomena.
  odgovoreno Jun 30, 2012 od dakipro (28,610 poena)
  Hm... ali na www.livemocha.com jos uvek je nemoguce uciti norveski jer kazu da coming soon...?
  pre nekog vremena je doslo do promene rada na livemocha.com pa su mozda promenili i listu sa jezicima.
  Ali ako me secanje dobro sluzi i januara 2012 je norveski bio pod "comming soon" za aktivne kurseve u reziji livemocha.com, medjutim mogao si slusati audio materijale clanova kao i kontaktirati clanove sajta koji zele pomoci oko jezika
  Pozdrav
  0 glasa
  Korisim vec 10 dana audio fajlove za ucenje norveskog Pimsleur Norwegian. To je 30 audio fajlova od kojih svaki traje nesto manje od 30 min. Svaki dan se slusa po jedna lekcija. Vezbe tokom lekcije ukljucuju ponavljanje i vezbu izgovora. Uz to ide i mali uzbenik koji krece da se koristi od 10te lekcije. Ja sam ovo skinuo sa interneta ( u paketu sa skeniranim udzbenikom) ali ne bih da reklamiram odakle i kako. Razumete vec.
  odgovoreno Oct 8, 2013 od Pachanga (310 poena)