Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,041 članova

  Da li mogu da dobijem radnu dozvolu u Norveskoj iako sam jos uvek zaposlena u Srbiji?

  0 glasa
  Dobila sam posao u Norveskoj, ali cu biti dva meseca na probnom radu. U Srbiji imam stalan posao i ne bih ga napustala, ako ne moram jer sam jos uvek na porodiljskom bolovanju, do daljnjeg. Odnosno, dok u Norveskoj ne dobijem "fast jobb".
  pitano Nov 13, 2014 od dalama (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  0 glasa
  Pozdrav, mislim da niko u norveskoj ne proverava (niti bi imao zašto a verovatno ni kako) da li si u radnom odnosu u nekoj drugoj državi.
  Tako je barem po iskustvima ljudi koje ja poznajem a koji su slicno radili kao i ti, naravno da je najbolje (anonimno?) pozvati udi i pitati
  odgovoreno Nov 13, 2014 od dakipro (28,610 poena)
  Hvala na brzom odgovoru. Zaista mi znaci. :-)
  0 glasa
  niko te ne proverava ,moj suprug je u julu 2014 otisao gore ,ovde se vodio na godisnjem mesec dana ,tamo je otiaso zbog posla na 4h a i da vidi da li ce ostati ,tako da hvala bogu je ostao ,ovde je samim tim sto se posle godisnjeg ,tri dana ,nije javio ,dosao ,dobio odkaz..a tmo je za to vreme dobio ugovor ,prijavio se u policiju ,i niko ga nista ne pita sta i kako u srbiji ,,uostalom koga to i zanima :)
  odgovoreno Jan 16, 2015 od Sanja Simic (220 poena)