Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,586 članova

  Zakazan mi je video interview skajpom, ima li neko neke smernice?

  0 glasa
  Ima li neko dobar savet za ovakav tip interviewa (pored "normalnih" stvari vezanih za interview)?
  pitano Oct 29, 2012 od dakipro (28,610 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Neke stvari su ocigledne, al opet nije lose spomenuti.
  Proveri prvo radi li ti kamera i mikrofon.. neka sve bude podeseno i isprobano.

  Kad si vec upalio kameru, odvoji 10min i pogledaj kako izgleda slika koju ta kamera daje, da ne ispadnes mutan ili taman, da jedna sijalicica bije u glavu i ne vidi se jel si muz ili devojka.
  Web kamerice su uglavnom nizeg kvaliteta pa ako imas neku prosecnu treba joj sto je moguce vise svetla, popali sva svetla u kuci, sedni komforno, pogledaj da ti slika bude pristojne velicine u kadru, da ne budes krupan plan ko patak daca i da ti se samo oci vide, ili pak da ne budes previse sitan. Otidi u wc obavezno pre interview, sedni i namesti se udobno jer ces da sedis pola sata minimum, stavi casu vode pored posto ces da pricas puno, ako je vrucina tako kod tebe onda klasika noge u lavor... Ako budes odredio neko cudno mesto u kuci za interview, sedni dan pre toga jedno 10-20 min tu sa ukljucenom kamerom i blebeci sam sebi interview da vidis kako se vidis.

  Mislim, nije sve to toliko ozbiljno, ali je to realno jedini najblizi "zivi" utisak koji mozes da ostavis preko videa, uzivo je mnogo drugacije i o takvim stvarima ne razmisljas uopste, na video interview svaki detalj pomaze... Jer ako tvoja slika bude "cista i svetla" bices im jasniji kasnije kad/ako probiravaju kandidate ili pak kad diskutuju o tebi, jedino sto ce imati u secanju je tvoj "jasan i glasan" odraz na monitoru. A ne moze da skodi...
  odgovoreno Oct 29, 2012 od dakipro (28,610 poena)