Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija


Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,041 članova

  Zdravstveno osiguranje za strance

  0 glasa
  Pozdrav!
  Moj suprug radi u Norveskoj, ima dozvolu na 2 godine. Ja sa detetom planiram otici kod njega i od tamo podneti zahtev za spajanje porodice. Posto se na taj odgovor moze cekati i do 8 meseci, pitanje je kako obezbediti zdravstvenu zastitu za mene i dete, koja ne moze da ide preko muza dok nam ne odobre spajanje. Da li je bolja varijanta da uzmem putnicko zdravstveno osiguranje (a ne znam ni na koji ce mi period trebati) ili postoji u Norveskoj neka varijanta zdravstvenog osiguranja za strance koju bi u nasem slucaju mogli placati?
  pitano Nov 23, 2012 od Ana (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  0 glasa
  Kada sam ja dolazio uzeo sam bio putno osiguranje i kostalo me za 50 dana oko 4500 dinara ako se dobro secam.
  Ako sam dobro razumeo moj sindikat, clanarinom u sindikat dobijam i neko zdravstveno osiguranje za suprugu i ostale clanova porodice, neko putno osiguranje kao i osiguranje stvari u domacinstvu... sve to za 400 kruna mesecno. Tako da cenim da sigurno postoji neki paket kod ovdashnjih osiguravajucih kuca, mislim da mene pokriva LOfavør pa proveri sa njima recimo.

  Evo uslova mog osiguranja kroz sindikat:
  http://www.elogit.no/id/10219.0
  i detaljniji pdf na engleskom
  http://www.elogit.no/asset/10708/1/10708_1.pdf


  Inace ti je pitanje ti je na mestu, i mene interesuje da li postoji jos neka alternativa
  odgovoreno Nov 23, 2012 od dakipro (28,610 poena)
  izmenjeno Nov 23, 2012 od dakipro
  Moj muz je clan sindikata, pa ce za koji dan da proveri da li to podrazumeva i zdravstveno osiguranje za mene i dete.
  Hvala na brzom odgovoru!
  0 glasa
  licno nisam spajala porodicu,al skoro svi moji prijatelji jesu. niko nije nasao mogucnost osiguranja za supruznika i decu do dana dobijanja dozvole. ali ukoliko je covek bolestan moze naravno da ode u legevakt i plati tamo pregled, to nije bio problem.... mnogi su cak isli i kod fastlege - a od onog supruznika koji je imao fastlege-a... vecinom ljudi ispadnu ok.... ja sam npr licno pre dobijanja radne dozvole morala ici kod fastlefe-a od cimerke jer mi je pozlilo i bilo je akutno i covek me primio bez problema... i dan danas mi je fastlege :) iz mog iskustva i iskustva moji prijatelja to nije bio nikada problem,mada covek nikad ne zna na koju budalu ce da nabasa.... i konkretno u oslu za te stvari bi predlozila ryen legevakt a ne centralni jer je lakse doci na red :)
  odgovoreno Nov 23, 2012 od kelly (580 poena)