Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Kada se trazi Early Employment da li ima veze gde je predata papirologija za skilled worker dozvolu?

  0 glasa
  Poštovani,

  Predala sam dokumentaciju u Srbiji i dobila informaciju iz ambasade Norveške u Beogradu da Early Employment  mogu traziti u policiji u Norveškoj, ali samo ako sam tamo i predala papire za ovu glavnu skilled worker radnu dozvolu. Molim ako neko ima informaciju iz prve ruke, da mi kaze da li je ovo tacno ili ipak mogu taj Early traziti bez obzira odakle sam aplicirala za radnu dozvolu? Jasno mi je da se svakako predaje za Early dozvolu u Norveskoj, ali mi je malo nejasno ovo sa povezanoscu odakle je aplicirano, za sve je zaduzen kao glavna baza UDI, koji je takodje u Norveskoj i sva moja dokumenta su prosledjena njima. Sve sam papire predala sa cek liste i sasvim je izvesno da cu dozvolu dobiti, ali nije sigurno kada ce to biti, pa mi je bitno da ovaj Early mogu traziti i cekati na miru dok ne dobijem ovu glavnu skilled dozvolu.

  Hvala unapred na odgovoru,
  Pozdrav
  pitano Feb 3, 2015 od marinaz (60 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Nazalost tacno je jer ti Early employment izdaje politi a ne udi. Ako si predala u srbiji ne mozes dobiti early employment.
  Ali mozes čekati odgovor u norveskoj ako za to imas uslova (čitaj para).
  odgovoreno Feb 3, 2015 od dakipro (28,610 poena)
  Čitala sam Vaš blog i zaključila da ste isto predali u Srbiji kao ja, pa sam se ponadala da mi nisu dali dobre info vezano za Early. Hvala puno na brzom odgovoru. Evo još jedno podpitanje, neću više jer ovo nije forum kao što piše. Koliko ste otprilike čekali radnu dozvolu, od momenta predaje papira?
  Sve najbolje
  pa to moze da ti kaze samo neko ko je juce dobio dozvolu i predao u istim uslovma/mestu gde i ti. Ja sam predavao pre vise od tri godine tako da jedino relevantno je ono sto kaze udi a to si sigurno vec videla
  http://www.udi.no/en/word-definitions/case-processing-times/#link-2327

  Normal case processing times in the UDI

  Most people will receive an answer within three months of submitting their application to the police or foreign service mission.


  When the UDI receives your application, you will be notified by email or SMS. Most people will receive an answer to their application within four weeks of receiving this message.

  If it will take longer, we will notify you by email or SMS.