Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,585 članova

  Koja banka u Norveskoj izdaje kartice sa slikom?

  0 glasa
  pitano Dec 20, 2012 od shago (160 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  3 Odgovora

  0 glasa
  Nema pravila je konacan odgovor.
  Kada sam ja dosla u Norvesku,nikakav problem nisam imala oko dobijanja kartice sa slikom.Nakon izvesnog vremena sam menjala karticu iz razloga sto sam presla sa d-nummer na pravi personnummer,i imala sam i te kako problem da dobijem karticu sa slikom jer su mi tada tvrdili da su se pravila promenila.Moja banka je DNB.Jedan sluzbenik je odbio da mi izda,sutradan sluzbenik sto pored ovog sto me je odbio mi izdao bez ikakvih problema.Slicna iskustva su imali i ljudi u Spare Bank.
  Opste je poznata neupucenost sluzbenika sirom banaka,policijskih stanica itd...i definitivno konacan odgovor je da pravila nema.
  Ali ono sto treba da uradis jeste da bez obzira gde zivis obidjes sve ekspoziture i to vise puta kod raznih sluzbenika i trazi da ti to "novo pravilo zabrane izdavanja kartica sa slikom" pokazu napismeno...ali samo menjaj ekspoziture i trebalo bi da negde upali...
  Nazalost drugi odgovor ti ne mogu dati jer bi te lagala kada bi ti rekla:"Idi tu i tu,sigurno dobijas".Nije tako.Nema pravila.
  Pozdrav i srecno!
  odgovoreno Dec 20, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  0 glasa
  Ja sam bio pre mesec dana u DNB i na dva mesta pitao za karticu sa slikom kada sam dobio Spare pake (onu vizu sto manje trosi), na oba mesta su mi rekli da od ove godine ne dobijas sliku na vizi bez trajne radne dozvole, tako im je stiglo neko zvanicno obavestenje svima valjda...
  Sad jal tako zvanicno ili ne ne bi znao, ali oboje su mi instant rekli istu pricu
  odgovoreno Dec 20, 2012 od dakipro (28,610 poena)
  0 glasa
  Ne znam u cemu je problem da li je sa slikom ili bez slike .nettbanka kojom pripadam nikada nije izdavala kartice sa slikom .inace ako vam je potrebno zbog identifikacije vrlo jednostavno izvadite u policiji ili posti ID kort tj licnu kartu i problem ste resili.
  odgovoreno Mar 23, 2013 od talija (140 poena)
  verovatno je problem sto niko ziv nije imao pojma da moze da se izvadi ID kartica, vec svi zivi nose pasos sa sobom :)
  Pitao sam u posti pre neki dan, ne izdaju vise svoj ID kort, zadnji put je to moglo oko 2010 ako sam dobro zapamtio