Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija


Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,573 članova

  web developer, front end

  0 glasa
  Ćao svima! :)
  Interesuju me vaša iskustva sa traženjem posla kao web developeri ili front end developeri. Naime, znam HTML 5, CSS3, Javascript, Bootstrap i Adobe paket a trenutno sam na kursu PHP-a, imam i znanje 3D animacije   da ne davim mnogo, vidim da ima oglasa ali svi nešto traže seniore i 3 ili 5 godina iskustva, ima li nade za nas koji nemamo toliko iskustva u ovoj branši i da li da saljem CV svima koje nađem čak iako nemaju oglas ( našla sam brdo sajtova firmi pa možda i upali)?
  Takođe, da li moram da imam autorizaciju diplome pre nego što počnem da radim?
  Hvala unapred
  pitano Aug 22, 2015 od Marko L (160 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Pozdrav, CV mozes da seljes i gde nema oglasa, tu te niko ne sprecava a mozda i zainteresujes nekog onim sto mozes da pruzis.
  Autorizacija je potrebna samo u drzavnim firmama, cak i tu u regulisanim profesijama (zdravstvo, eventualno gradjevina(mada mozda gresim za gradjevinu)), za to sot ti radis, poslodavcu uglavnom ne treba ni diploma koliko da ti znas to da radis
  odgovoreno Aug 22, 2015 od dakipro (28,610 poena)
  Da li je generalno potražnja za frontendašima, znači ono profi Javascript sa frejmvorcima (Angular/Backbone/Ember), NodeJS...? Recimo u Srbiji je velika potražnja za nama, nemoguće je da nemaš posao ako to znaš da radiš, a nema dovoljno programera. Da li je u Norge ista situacija? Pritom ne mislim na juniore nego na ljude sa 3+ godina iskustva. Hvala!
  Pa cenim da je u svakoj zemlji sada takva situacija, ali najbolje da pogledas na finn.no koliko oglasa ima u datom trenutku pa tako vidis. Norvezani uglavnom ne izvoze poslove van zemlje, mada se i taj trend menja polako pa moze da se desi da potraznja nije toliko velika.