Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
  • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

    628 pitanja

    579 odgovora

    391 komentara

    35,952 članova

    Da li nakon 3 meseca boravka u Norveskoj se moza ostati jos 3 meseca i traziti posao, kao sto je i pre bilo?

    0 glasa
    Da li je se nesto promenilo nakon 15. januara po ovom pitanju, jer jer pre moglo pre isteka turistickog boravka , otici u policiju i produziti boravak na jos 3 meseca ako imas dokument od SAFH ili NOKUT-a da si skilled workers!?
    pitano Jan 25, 2013 od vujkeeeee (390 poena)

    Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

    1 Odgovor

    0 glasa
    Da tu se nije nista promenilo.Moze se ostati 6 meseci.
    Pozdrav!
    odgovoreno May 4, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
    Zamoli bi da mi kazete sta trebam uraditi ako zelim ostati duze od 3 mjeseca i imam Autorizaciju od SAFH-a / SAK-a ??? Koji mi papiri trebaju? Hitno je. Moram zavrsit za 2 dana. Hvala
    Ranije je bilo ovako.Pre isteka tri meseca ode se u policiju i prijavi se produzetak boravka na osnovu autorizacije faglært-a za jos tri meseca.Na sajtu UDI-a stoji da se to i ne mora raditi vec da se to moze izbeci.Ono sto bih ja na tvom mestu uradila jeste sledece:Uzmes pasos,autorizaciju i sa stranice UDI-a odstampas za faglært-e pravila (cisto da se osiguras od tupavog sluzbenika na kojeg mozes naici) i kazes da si ti faglært i da imas pravo ostanka 6 meseci i samo si dosao da to prijavis.Nista drugo nije potrebno,nikakva taksa se ne placa niti se prilaze posebna dokumentacija samo AUTORIZACIJA i PASOS.
    Srecno...i seti se ako naletis na sluzbenika koji ti kaze da nemas pravo na to insistiraj na sajtu UDI-a i pravilima za faglærte...
    Pozdrav!
    Cao Mirjana. Hvala za odgovor. Ja sam vec bio u policiji i nisu mi dali nikakav papir. Pokazao sam pasos i autorizaciju, i rekli su mi da mogu ostat ??? Ne mogu da vjerujem da je to to. Mozda i jeste ali meni je nestvarno. Dosao sam sa Balkana mozda sam previse u nevjerici. Rekli su mi da mogu ostat i sacekat termin koji mi je odredjen za podnosenje zahtjeva za vizu. Svejedno sutra ujutro idem ponovo u policiju odnosno u UDI isprintao sam faglært i nadam se da me nece odbiti. Ja se samo bojim da necu prekrsit to pravilo od 3 mjeseca pa poslije kada budem predavao da mi kazu nisi se javio. Jel trebam zahtijevati neki papir??
    Druze...nemoj komplikovati.Ako si nasao posao i dobio termin za predaju dokumenata ti IMAS pravo boraviti 6 meseci i nema veze da li ti krsis to pravilo od 3 meseca jer si FAGLÆRT.Nikakvu potvrdu ti ne dobijas,samo se javis u policiju sto si ti i ucinio.To je to.Nemoj dalje komplikovati.
    Veliki pozdrav i sada samo lepo sacekaj taj datum za predaju dokumenata.Srecno!!!
    Molim vas Mirijana, jel mozete da postujete link o tome.Ja sam nasao to ali ne vidim tacno gde pise o tom produzetku za jos 3 meseca.Nemam jos puno vremena, moram da resavam situaciju.
    Hvala na odgovoru.