Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,064 članova

  Mene interesuju poslovi u hotelijerstvu, kakva je ponuda i kako se zaposliti u hotelu?

  0 glasa
  pitano Feb 3, 2013 od Marko1 (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  U pitanju je sezonska dozvola.Probaj pregledavanjem zvanicnih oglasa na http://www.finn.no/finn/job/fulltime/result?keyword=&JOB_CATEGORY%2FCATEGORY=5405&sort=1 ovo je veliki portal i na norveskom je ali prebaci na engleski,i to je za odsek hotela.A onda mozes da probas i direktnim slanjem mejla odredjenim hotelima nadjes kontakt osobu i napises da bi radio sezonski ako imaju nesto.
  Probaj,ne kosta nista...ali za usluge gde bi ti imao kontakt sa gostima treba jezik dobar do neba...a ako je van toga onda moze i sa engleskim verovatno.
  Pozdrav!
  odgovoreno May 6, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  za kuhinjskog radnika netreba norveški,dovoljno je engleski?
  Koja je plača za to zanimanje?
  Jezik se može tamo naučiti na tečajevima,pa bi se prebacio na recepciju ili u turističku agenciju.Koja je plaća za to radno mjesto?
  Za recepciju i rad u turistickoj agenciji se trazi norveski na nivou maternjeg jezika.To se nemoj zanositi.Taj nivo jezika koji se u njihovim skolama moze nauciti nije veliki.Svi nasi ljudi imaju dodatne profesore nase na skajpu.Te njihove skole za ucenje norveskog su jako loseg kvaliteta,dugo traju a slabo znanje se stekne.
  Ne mogu ti reci nesto precizno o platama jer ne poznajem ljude strance koji rade po turistickim agencijama...ali za pomocnog radnika u kuhinji je ona najniza plata...oko 2 000 eura...jer to je niska satnica ali ok za pocetak...Za ostalo,neznam stvarno.Samo treba biti realan i shvatiti da dolazak ovde bez znanja norveskog jezika je jako los potez.Uzmi vec sada da ucis jezik.A shvatices moje reci kada dodjes.