Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Da li je potrebna neka diploma za posao asistenta , negovatelja, pomoćnog radnika i kako do takvog posla?

  0 glasa
  pitano May 15, 2013 od gordana (150 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Ukoliko si iz EU onda mozes da radis na takvim poslovima bez diplome.Takodje ako nisi iz EU a dolazis na pripoj porodice mozes da radis takve poslove.Ali ako si iz Srbije i dolazis na radnu vizu ne mozes da radis takve poslove bez diplome tj.striktno je pravilo da moras da vezes diplomu za posao.Znaci radis kao bolnicarka sa autorizacijom jer to je ovde cetvorogodisnja srednja skola regulisana autorizacijama i licencama.
  Jedina opcija do takvog posla ako si iz Srbije tj.van EU a da nemas diplomu jeste da radis sezonski posao.To moze da traje 6 meseci i jako je potrebno da znas jezik norveski.I nije bas lako naci takav posao tj.biti konkurentan na trzistu jer i za sezonski posao mi van EU moramo da trazimo vizu i papir iz NAV-a na kojem poslodavac mora da dokumentuje zasto je zaposlio tebe ispred nekog iz EU.
  odgovoreno May 18, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  A kako je s onima koji imaju dvojno državljanstvo? Tačnije hrvatsko i bih, ali prebivalište u BiH. Da li mogu raditi bilo što ili samo ono za što su kvalifikovani?