Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,586 članova

  Da li je moguce dobiti stalne papire ako se supruga porodi u Norveskoj?

  0 glasa
  Planiram odlazak do kraja godine, ali me interesuje da li mogu dobiti stalne papire ili nesto u tom smislu ako bi dosla moja supruga naknadno i porodi se gore, dakle da li novorodjeno dete moze da "pomogne" oko papira?
  pitano Jun 16, 2013 od Pedja (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  NE.Ovo pitanje je bilo ranije na forumu i detaljno je obradjeno.Dete moze da rodi ako se zadesi u zemlji i to nije sporno,odradice je kao hitan slucaj ali radjanje deteta nije osnova za ostanak i sredjivanje papira.Moras imati posao koji ako si van EU,spojio sa diplomom koju imas i izvrsio pripoj porodice i na taj nacin i supruga dolazi.Sezonski papiri na 6 meseci pa onda 6 mes.izvan,a za azil mi ne mozemo da predajemo papire jer ne dolazimo iz zemlje u kojoj nam je zivot ugrozen.Dakle,kroz posao tako sto ces spojiti diplomu i posao ako si van EU  a ako si u EU onda bilo koji posao...mislim ako imas pasos EU...Ovo samo dete...ne znaci nista.
  Pozdrav!
  odgovoreno Jun 19, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  Jesam naisao na neke slicne odgovore...hvala puno u svakom slucaju!!