Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,585 članova

  Rad u Tromsu

  0 glasa
  U kom gradu je najlakse naci posao arhitekte i koja su zanimanja aktuelna u Tromsu? Ako bi mogla nekako doci do mail-a administratora za dodatna pitanja bila bih vrlo zahvalna
  pitano Jul 1, 2013 od ljubicasto (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  2 Odgovora

  0 glasa
  Obicno su velike firme u velikim gradovima, ali je samim tim i konkurencija veca te je ponekad lakse aplicirati na posao u manjim gradovima. Mislim da ne postoji neko posebno pravilo koja su zanimanja gde aktuelna, u Tromsu se traze isti poslovi kao i u Bergenu na primer.

  Privatnost korisnika www.onorveskoj.com je veoma bitna stavka te nije dozvoljeno razmenjivati nikakve privatne informacije na sajtu.

  Sva pitanja o funkcionisanju sajta mozete postaviti na sledeci link:
  http://www.onorveskoj.com/feedback

  Sva pitanja vezana za Norvesku mozete postaviti regularno na sajtu, na isti nacin na koji ste postavili i ovo pitanje. Cela poenta sajta www.onorveskoj.com je deljnje informacija, postavljanje pitanja i odgovora o Norveskoj.
  odgovoreno Jul 1, 2013 od dakipro (28,610 poena)
  0 glasa
  Tromsø jeste najveci grad severa ali je to ujedno tek sesti grad po velicini u Norveskoj sa nekih 80.000 stanovnika od cega su 10.000 studenti.Trziste rada nije veliko...i sve su to manje vise sitne fabrikice,a bas za arhitektu nije lako a u Tromsu pogotovo.Da je u pitanju naftno-gasna industrija,onda se u sever ulaze i to je relacija Tromsø-Hammerfest.To je investicija Statoil-a.Prolazi zdravstvo i to je najveca oblast tj.trziste rada,taksisti,prodavci po buticima garderobe soping centrima,treba i kuvara tu i tamo po neki inzenjer...ima nekih malih fabrikica a sto se izgradnje tice...i za posao arhitekte skoro je zavrsen jedan komleks zgrada pored mora i tu su sigurno radile arhitekte ali to lako pokriju sa svojim ljudstvom...Dakle,nije lako...ali ne treba odustajati,Oslo je ipak najvise u izgradnji...
  Pozdrav!
  odgovoreno Jul 4, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)