Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,558 članova

  Promena prezimena nakon vencanja

  0 glasa
  Decko i ja smo obavili gradsko vencanje jer smo odlucili da je to najbolje za sada, a to smo ionako planirali da uradimo kasnije. Inace, za vreme ceremonije, nas, mene niko nije pitao sta cemo raditi po pitanju prezimena.. Kada nam je maticar dao papir da potpisemo, ja sam pitala koje prezime da napisem, svoje staro, ili novo koje cu uzeti, on je meni rekao da je svejedno, i da napisem staro. Meni je to jako bitno, jer ne bih zelela da oni samo zakljuce da hocu njegovo preizme, kad ja ustvari hocu da zadrzim svoje i dodam njegovo. Oni iz opstine su poslali te papire koje smo podpisali u Skatt Øst i sada to cekamo da dobijemo, i posaljemo u UDI. Da li postoji mogucnost da se to promeni kasnije ukoliko oni tamo napisu nesto sto nismo hteli?
  pitano Jul 9, 2013 od Aurora (180 poena)
  izmenjeno Jul 9, 2013 od dakipro
  izmenio sam malo naslov da vise lici na pitanje

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Mi smo se takodje vencali pre 6 meseci u Haugesundu, ista prica kao i vasa, medjutim rekli su nam da prezime moze da promeni bilo kada u Skkat-u, cekali smo da dobije boravak,personal number,karticu.. tako...verovatno nije problem, samo jos nismo uradili nista po tom pitanju :)
  odgovoreno Jul 10, 2013 od Karlo Takac (870 poena)